Politika kolačića

Politika upotrebe kolačića

Politika upotrebe kolačića kompanije („Politika upotrebe kolacica“) opisuje različite vrste kolačića a koje se koriste na Sajtu u vlasništvu i pod kontrolom Eurogume plus DOO. Politika upotrebe kolačića čini sastavni deo Pravilnika o zaštiti podataka o ličnosti.

Pojmovi koji su u Politici upotrebe kolačića napisani velikim slovom, imaju značenje koje je definisano u Uslovima poslovanja i Pravilniku o zaštiti podataka o licnosti.

1. Šta su kolačići?

2. Zbog cega koristimo kolačiće

3. Koje kolačiće koristimo

4. Kako da isključite kolačiće

1. Šta su kolacici?

Da bismo održavali Sajt i obezbedili funkcionalnost kakvu očekujete, Euroguma plus koristi tehnologiju koja je opštepoznata pod nazivom „kolačićii“ (eng: cookies).

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na Vaš računar i kojima kasnije možemo pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima sa našeg sajta, možete pretraživati bez poteškoca, i možete videti rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju šta interesuje Vas kao korisnika, što nam pomaže da poboljšamo upotrebu Sajta kako za Vas, tako i za druge korisnike.

Kolačić prve strane i kolačić treće strane

Kolačiće sa interneta preuzima Vaš internet pretraživac kada prvi put posetite sajt. Sledeći put kada pristupite sajtu sa istog uredjaja, kolačić i informacije u njemu se ili vraćaju sajtu koji ih je prikupio (Kolačić prve strane) ili na neku drugu lokaciju kojoj pripada (Kolačić treće strane).

Provajderi kolačića treće strane postavljaju kolačiće kada ste prijavljeni na njihove stranice i posetite Sajt kompanije Euroguma plus. Euroguma plus nema uticaj na podešavanja kolačića na ovim veb-stranicama. Molimo Vas da posetite veb-sajtove trećih provajdera da biste dobili dodatne informacije o tome kako oni koriste kolačiće.

Kolačići prve i treće stane omogućavaju veb-sajtovima da prepoznaju da li ste, koristeći isti pretraživac, ranije pristupili Sajtu kompanije Euroguma plus, što u mnogim slučajevima utiče na prikazani sadržaj.

Ako odbijete korišćenje svih kolačića, neće se koristiti ni kolačićii prve niti kolačići treće strane. U tom slučaju, razlike izmedu ova dva tipa kolačića nece postojati.

2. Zbog cega koristimo kolačiće

Kako bismo unapredili svoje usluge, Euroguma plus koristi kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za pravilno funkcionisanje odredjenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korišcenju internet stranice (statistiku), kako bismo mogli da je prilagodimo Vašim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kada isključite pretraživac, a drugi su trajni i ostaju na Vašem racunaru neko vreme.

Neki kolačićii su neophodni radi funkcionalnosti stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih osobina i korisničkog iskustva.

Ne prikupljamo i ne obradujemo osetljive podatke (posebno zašticene kategorije podataka o licnosti) bez Vaše izricite saglasnosti.

3. Koje kolačiće koristimo

Euroguma koristi više razlicitih kolacica koje možemo razvrstati u nekoliko kategorija kako bismo Vam pomogli da bolje razumete zašto i kako koristimo kolacice. Više o svakoj kategoriji kolacica možete saznati klikom u donjem levom uglu na plavu ikonicu i na podešavanja

4. Kako da isključite kolačiće

Imate mogućnost da se složite sa upotrebom kolačića koji će Vam omogućiti da koristite sve funkcije našeg Sajta bez ogranicenja.

Ako odbijete korišćenje svih kolačića, kolačići prve i trece strane će biti deaktivirani. Pored toga, kolačićii prve strane će biti izbrisani. Nismo u mogućnosti da izbrišemo bilo koji kolačić treće strane. Iz tog razloga, morate sami da izbrišete kolačiće treće strane. Ovo može da se uradi samo unutar postavki Vašeg pretraživaca.

Po potrebi, možete da promenite postavke kolačića u Vašem internet pretraživacu. Vaš internet pretraživac Vam omogućava da promenite podešavanja kolačića. Takva podešavanja se obicno nalaze u meniju Vašeg internet pretraživaca pod sledecim stavkama: "opcije", "alati" ili "preferencije". Takode, možete da pogledate stavku "pomoć" u meniju. Razliciti pretraživačii mogu da koriste različite mehanizme za onemogućavanje kolačića.

Kad je reč o podešavanjima pretraživaca, isti principi važe i za brisanje bivših i za deaktiviranje novih kolačića. Molimo Vas da pratite odgovarajuće smernice Vašeg pretraživača kao što je gore opisano.

Postoje i alati za čišćenje svih kolačića koje su ostavile veb-stranice koje ste posetili, kao što je www.allaboutcookies.org.